Czas całkowity: 5min
Ilość porcji: 10 porcji
Poziom trudności: Łatwy
Wartość energetyczna
na porcję: 247 kJ/60 kcal/białko 3g/węgle
1g/tłuszcze 5g
Pasta jajeczna to najlepsza ze wszystkich możliwych past jakie jadłem. Idealnie pasuje do każdego pieczywa, czarnego, białego czy ziarnistego. Może być spożywana na kanapkach lub wedle upodobania w oddzielnych miseczkach.
Ja preferuję na śniadanie, ale podobno na kolację też jest dobra ;-)
SKŁADNIKI:
- 40-50g cebuli
- 5-6 jajek na twardo, obranych
- 1 łyżka majonezu
- 1 szczypta pieprzu
- 1 płaska łyżeczka soli
- opcjonalnie:
- 2 łyżki świeżego koperku
- 2 łyżeczki musztardy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Cebulę rozdrobnić w drobną kostkę i odstawić na bok.
- Jajka pokroić w kostkę, połączyć z cebulą.
- Dodać resztę składników i wszystko razem dokładnie wymieszać.
- Podawać jako dodatek do pieczywa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz