piątek, 21 listopada 2014

Pasta jajeczna

Czas przygotowania: 5min
Czas całkowity: 5min
Ilość porcji: 10 porcji
Poziom trudności: Łatwy
Wartość energetyczna na porcję: 247 kJ/60 kcal/białko 3g/węgle 1g/tłuszcze 5g

Pasta jajeczna to najlepsza ze wszystkich możliwych past jakie jadłem. Idealnie pasuje do każdego pieczywa, czarnego, białego czy ziarnistego. Może być spożywana na kanapkach lub wedle upodobania w oddzielnych miseczkach.
Ja preferuję na śniadanie, ale podobno na kolację też jest dobra ;-)


SKŁADNIKI:

  • 40-50g cebuli
  • 5-6 jajek na twardo, obranych
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 płaska łyżeczka soli

  • opcjonalnie:
  • 2 łyżki świeżego koperku
  • 2 łyżeczki musztardy

 


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


  1. Cebulę rozdrobnić w drobną kostkę i odstawić na bok.
  2. Jajka pokroić w kostkę, połączyć z cebulą.
  3. Dodać resztę składników i wszystko razem dokładnie wymieszać.
  4. Podawać jako dodatek do pieczywa.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz